SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.32 número4Análisis de los factores de riesgo cardiovascular en jóvenes universitarios según su estado nutricionalPrevalencia y costes de la desnutrición en pacientes hospitalizados con disfagia: un subanálisis del estudio predyces® índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Nutrición Hospitalaria

versión On-line ISSN 1699-5198versión impresa ISSN 0212-1611

Resumen

GUERRERO WYSS, Marion et al. Chronic kidney disease and its relationship with intake of turmeric, catechins, proanthocyanidins and omega-3. Nutr. Hosp. [online]. 2015, vol.32, n.4, pp.1825-1829. ISSN 1699-5198.  https://dx.doi.org/10.3305/nh.2015.32.4.9504.

Chronic renal disease is characterized by decreased glomerular filtration rate (GFR) < 60 ml/min/ 1.73m2 and/or the presence of kidney damage independent of the cause for a period of 3 months or more. The treatment of more advanced stages of chronic kidney disease is dialysis, and most common form of hemodialysis. This treatment is costly in our country reaching USD 900 per person. The main cause of admission to dialysis, diabetic nephropathy remains with 34% of all revenue. This alone makes any improvement in the treatment of CKD is highly desirable. There is evidence available about the fundamental role of turmeric, proanthocyanidins, catechins and omega-3 on how these compounds are related to the response to treatment of chronic kidney disease for various reasons1.

Palabras clave : Chronic kidney disease; Proanthocyanidins; Omega-3; Catechins; Turmeric.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons