SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número49Noción y argumentos sobre la objeción de conciencia al aborto en ChileLa omnipotencia infantil: un problema bioético. La necesidad y urgencia de repensar la educación en el marco de la ética del cuidar índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

DANTAS, Carlos Henrique Félix; FERRAZ, Carolina Valença  e  FALCAO, Juliana Rocha de Morales. La protecció de la diversitat en el patrimoni genètic: implicacions bioètiques i jurídiques en l'ús de CRISPR-Cas9 com a eina d'edició genòmica en humans. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2020, n.49, pp.77-91.  Epub 19-Out-2020. ISSN 1886-5887.

L'objectiu del article era comprendre com CRISPR-CAS9 pot funcionar com una tecnologia viable en la construcció del projecte de parentalitat per promoure l'exercici de la llibertat en el procés d'autonomia reproductiva. No obstant això, tot i la possibilitat del seu ús en la línia germinal humana, es van intentar investigar els límits i l'abast d'aquesta percepció de llibertat. Així, a través de l'ús d'investigacions documentals i bibliogràfiques, es van buscar dades sobre la viabilitat de la preservació del patrimoni genètic com a expressió de la diversitat a la humanitat. D'aquesta manera, es va percebre que cal superar pensaments higienistes de netejar "defectes", considerant que tota vida és digna de ser viscuda.

Palavras-chave : autonomia privada; construcció del projecte parental; edició de genes; patrimoni genètic; dret a la diferència.

        · resumo em Espanhol | Inglês     · texto em Espanhol     · Espanhol ( pdf )