SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.58 número223Digestibilidade de subprodutos agroindustriais na alimentação de cavalosComparação do habito alimentar de eqüídeos sob pastejo índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Archivos de Zootecnia

versión impresa ISSN 0004-0592

Resumen

PEREIRA, E.S. et al. Energetic value from by-product of the brazil agroindustria. Arch. zootec. [online]. 2009, vol.58, n.223, pp.455-458. ISSN 0004-0592.

It was evaluated the carbohydrate and protein fractions of cashew, passion fruit, melon, Bixa orellana, pineapple and acerola by-products; it was estimated and valided the energy value of the feeds from the NRC (2001). The carbohydrate and protein fractions and TDN values changed substantially between by-products. It was concluded that the analysis of the carbohydrate and protein fractions of by-products must be laboratory routine. The observed and predict TDN values of the feeds by NRC (2001) equations were similar, being appropriate for estimating the energy value of the feeds.

Palabras clave : Cashew; Passion fruit; Melon; Bixa orellana; Pineapple; Acerola.

        · resumen en Portugués     · texto en Portugués     · Portugués ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons