SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.24 número4Alimentos fortificados con ácido fólico comercializados en España: tipo de productos, cantidad de ácido fólico que proporcionan y población a la que van dirigidosEfectos del consumo de aceites termo-oxidados sobre la peroxidación lipídica en animales de laboratorio índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Nutrición Hospitalaria

versión impresa ISSN 0212-1611

Resumen

ULIBARRI, J. I.  y  GRUPO DE TRABAJO DE DESNUTRICION DE SENPE et al. Recommendations for assessing the hyponutrition risk in hospitalised patients. Nutr. Hosp. [online]. 2009, vol.24, n.4, pp.467-472. ISSN 0212-1611.

Given the frequency and clinical, social, and economic implications of hospital hyponutrition and the usual lack of sensibility before this problem from health care professionals, it seemed appropriate to create a working group within the Spanish Society of Parenteral and Enteral Nutrition (SENPE), which will lead to consensus recommendations on hyponutrition assessment among hospitalised patients. At a first stage, it seemed interesting to elaborate some recommendations on early and regular detection of hyponutrition among patients admitted to our hospitals. After carefully reviewing the screening methods published, the group considers that using screening methods should be recommended according to the possibilities at each centre in order to detect those patients that will further need a more complete evaluation of their nutritional status and, in case of necessary, to establish a nutritional action plan.

Palabras clave : Hospital hyponutrition; Nutritional status; Hospitalised patients.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons