SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.31 número4Percepción de imagen corporal de los adolescentes y sus padres en relación a niveles de presión arterial y el estado nutricionalProyecto ANDALIES: consumo, oferta y promoción de la alimentación saludable en los centros de educación secundaria de Andalucía índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Nutrición Hospitalaria

versión On-line ISSN 1699-5198versión impresa ISSN 0212-1611

Resumen

ALVAREZ ALVAREZ, Ismael et al. Cross-sectional study of factors influencing adherence to the mediterranean diet in pregnancy. Nutr. Hosp. [online]. 2015, vol.31, n.4, pp.1845-1852. ISSN 1699-5198.  http://dx.doi.org/10.3305/nh.2015.31.4.8420.

Introduction: Mediterranean diet is a lifestyle with contrasted beneficial effects on pregnancy, for both the mother and her offspring. However, factors influencing adherence to this diet are unknown. Objective: To investigate the factors (educational level, occupation, place of birth, number of previous children and age) that influence adherence to the Mediterranean diet in pregnant women in the region of Pamplona. Material and methods: Using the data from the Estudio Internacional de Sibilancias en Lactantes (EISL) in the region of Pamplona, associations between food and factors were analysed. A score of Mediterranean diet was established and the scores according to the factors were studied. Results: Significant differences in the Mediterranean diet score by level of education (p=<0,001), occupation (p=0,015) and age (p=<0,001) were found. Conclusion: Women with better education, better occupation and older show a greater affinity to the Mediterranean diet during pregnancy.

Palabras clave : Pregnancy; Mediterranean Diet.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons