SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.31 número6Malnutrición, farmaconutrición y otras consideraciones en amiloidosis al, una enfermedad rara con síntomas equívocos y retraso habitual en el diagnósticoInflamación y obesidad (lipoinflamación) índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Nutrición Hospitalaria

versión On-line ISSN 1699-5198versión impresa ISSN 0212-1611

Resumen

FARIAS, María Magdalena; OLIVOS, Cristina  y  DIAZ, Rodrigo. Nutritional implications for the patient undergoing extracorporeal membrane oxygenation. Nutr. Hosp. [online]. 2015, vol.31, n.6, pp.2346-2351. ISSN 1699-5198.  https://dx.doi.org/10.3305/nh.2015.31.6.8661.

Extracorporeal membrane oxygenation (ECMO) for cardiovascular collapse or catastrophic respiratory failure in the critically ill patient imposes a multidisciplinary approach. Nutritional support is one of the issues that must be faced, as this population presents a state of increased metabolic activity, elevated catabolism of protein and rapid accumulating energy deficiency. Provision of adequate nutritional therapy is hard to achieve due to different factors. This article provides a brief overview of the current literature regarding nutritional support during ECMO in adult patients, as no current guidelines address this issue.

Palabras clave : Extracorporeal membrane life support; ECMO; Nutrition therapy; Nutritional support.

        · resumen en Español     · texto en Inglés     · Inglés ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons