SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.32 número1Influencia de los ácidos grasos poliinsaturados en la prevención y promoción del cáncerEvaluación del índice de adiposidad corporal en la predicción del porcentaje de grasa en adultos de Bogotá, Colombia índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Nutrición Hospitalaria

versión On-line ISSN 1699-5198versión impresa ISSN 0212-1611

Resumen

GARCIA-MONTALVO, Iván Antonio  y  MATIAS-PEREZ, Diana. Nutritional components and macular degeneration age-related. Nutr. Hosp. [online]. 2015, vol.32, n.1, pp.50-54. ISSN 1699-5198.  https://dx.doi.org/10.3305/nh.2015.32.1.9099.

Objetive: nutritional components such as antioxidants may modify the risk of Macular Degeneration Age-related (AMD). This article is a systematic review of published studies relating to the modification of lifestyle, nutrition and vitamin intake to prevent or delay the onset or progression of Macular Degeneration Age-related (AMD). Results: the analysis of the results of research consulted shows that AMD is one of the most common causes of blindness in individuals over 55 years. AMD is characterized by decreased vision, metamorphopsias, macropsias, micropsias and central scotoma. Disease that must be diagnosed early because it can lead to irreversible blindness. Between components of the diet in many epidemiological studies have shown an inverse association with AMD and are reviewed in this paper are: vitamins (vitamin E and C), minerals (eg. zinc, selenium, manganese and copper) and carotenoids. Conclusions: there is substantial evidence that can be applied nutritional support for patients with AMD. This requires determining the nutritional benefits of these nutrients (vitamins, minerals and carotenoids) or nutraceutical foods for health in this group of patients.

Palabras clave : AMD; Nutrition; Nutritional components.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons