SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 issue42Food sovereignty in the intersection between bioethics and human rights: an integrative review of literaturaFeed us freely or equally? Solidarity and identity author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • On index processCited by Google
  • Have no similar articlesSimilars in SciELO
  • On index processSimilars in Google

Share


Revista de Bioética y Derecho

On-line version ISSN 1886-5887

Abstract

SALES-GIL, Àngela. Cap a una alimentació ètica. Aproximació teòrico-pràctica a les dietes vegetarianes. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2018, n.42, pp.71-87. ISSN 1886-5887.

Des que tenia cinc anys en Tom Watkins s'alimentava seguint exclusivament una dieta crudivegana. L'any 2008 nombroses veus es van alçar en contra de la seva mare per la manera com aquesta l'alimentava, ja que consideraven tenia conseqüències negatives per la salut del menor. L'estudi d'aquest cas ens permetrà, prenent com a referència els principis de la bioètica i la deontologia professional, discutir quines són les possibilitats de les que disposem per abordar conflictes com aquest. Debatrem les característiques del model alimentari actual, i veurem com d'allunyat n'està de poder-se considerar saludable i respectuós tant amb el medi ambient com amb els animals. I finalment ens preguntarem sobre quin ha de ser el paper del dietista-nutricionista a l'hora de tractar qüestions com aquestes.

Keywords : bioètica; ètica animal; dietes vegetarianes; deontologia professional.

        · abstract in English | Spanish     · text in Catalan     · Catalan ( pdf )