SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número49Una propuesta conceptual del criterio del mejor interésBuenas prácticas, tensiones y desafíos ético-deontológicos en la evaluación psicológica forense del maltrato y abuso sexual infantil índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

ZARAGOZA-MARTI, María Francisca; JULIA-SANCHIS, Rocío  e  GARCIA-SANJUAN, Sofía. El Document de Voluntats Anticipades com a instrument de planificació ètico-jurídic: especial atenció a la salut mental. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2020, n.49, pp.25-40.  Epub 19-Out-2020. ISSN 1886-5887.

La relació metge-pacient es troba en un procés de canvi i evolució cap a un tractament més humà basat en el principi d'autonomia, amb l'objectiu de respectar els drets del pacient i no només imposar la voluntat de metge. Un instrument que salvaguarda aquesta situació és el Document de Voluntats Anticipades, com a extensió del consentiment informat. Malgrat la seva regulació internacional i nacional, en certs contextos, com el de la salut mental, el model hegemònic-paternalista segueix imperant i ens preguntem per què.

Palavras-chave : autonomia del pacient; paradigma hegemònic; document de voluntats anticipades; bioètica; drets fonamentals; salut mental.

        · resumo em Espanhol | Inglês     · texto em Espanhol     · Espanhol ( pdf )