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Nutrición Hospitalaria

 ISSN 1699-5198 ISSN 0212-1611

VINHAL COSTA ORSINE, J.; CARVALHO GARBI NOVAES, M.ª R.    RAMIREZ ASQUIERI, E.. Nutritional value of Agaricus sylvaticus: mushroom grown in Brazil. []. , 27, 2, pp.449-455. ISSN 1699-5198.

^len^aThe bromatological characterization of the Agaricus sylvaticus species (A. sylvaticus), known as the Sun Mushroom and cultivated in Brazil, is necessary to determine substances with pharmacological and nutritional potential, in view its safe use in food and in human medicine. The purpose of the present study was to determine the chemical composition of the A. sylvaticus mushroom grown in Brazil. Mushrooms were obtained in dehydrated form from a producer in Minas Gerais State. Through this study it was able to observe the fungus' rich chemical composition, highlighting the variety and quantity of minerals as well as its high protein content. There are many components of this mushroom that have medicinal properties, which are recognized as excellent antioxidants. Results also proved that the composition of A. sylvaticus presented differences when compared to the chemical composition of other Agaricaceae fungi.^les^aEn la caracterización bromatológica del género Agaricus sylvaticus (A. sylvaticus), conocido como la seta del sol y cultivado en Brasil, es necesario determinar las sustancias con potencial farmacológico y nutritivo con el objetivo de un uso seguro en la alimentación y la medicina humana. El objetivo de este estudio fue determinar la composición química de la seta A. sylvaticus cultivada en Brasil. Se obtuvieron las setas en su forma deshidratada de un cultivador del estado de Minas Gerais. A través de este estudio pudimos observar la rica composición química del hongo, destacando la variedad y cantidad de minerales así como su alto contenido en proteínas. Esta seta contiene muchos componentes con propiedades medicinales, que se sabe que son excelentes antioxidantes. Los resultados también muestran que la composición de A. sylvaticus mostraba diferencias al compararla con la composición química de otros hongos de la familia Agaricaceae.

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