SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.32 issue4The vibration training as sarcopenia intervention: impact on the neuromuscular system of the elderlyBody adiposity and its relationship of metabolic syndrome components in colombian adults author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • On index processCited by Google
  • Have no similar articlesSimilars in SciELO
  • On index processSimilars in Google

Share


Nutrición Hospitalaria

On-line version ISSN 1699-5198Print version ISSN 0212-1611

Abstract

MULERO, Juana et al. Sustancias bioactivas con efecto preventivo en la enfermedad cardiovascular. Nutr. Hosp. [online]. 2015, vol.32, n.4, pp.1462-1467. ISSN 1699-5198.  https://dx.doi.org/10.3305/nh.2015.32.4.9510.

El efecto de la dieta sobre la prevención de las enfermedades cardiovasculares ha sido ampliamente estudiado durante muchos años. Numerosos estudios han corroborado que las dietas ricas en frutas y hortalizas (dieta mediterránea) resultan cardiosaludables y que diversas sustancias bioactivas que componen los alimentos tienen un efecto preventivo en diversas enfermedades crónicas como son las enfermedades cardiovasculares. En esta revisión vamos a tratar ciertas sustancias bioactivas, como son algunas incluidas en el grupo de los flavonoides (catequinas y proantocianidinas, antocianinas e isoflavonas), estilbenos como el resveratrol, péptidos bioactivos, esteroles vegetales y ácidos grasos poliinsaturados omega-3.

Keywords : Enfermedad cardiovascular; Catequinas; Antocianidinas; Antocianinas; Resveratrol; Omega-3.

        · abstract in English     · text in English     · English ( pdf )

 

Creative Commons License All the contents of this journal, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Commons Attribution License