SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 issue42Food label and misleading messages in consumer informationTowards an ethical food. Theoretical and practical approaches to a vegetarian diet author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • On index processCited by Google
  • Have no similar articlesSimilars in SciELO
  • On index processSimilars in Google

Share


Revista de Bioética y Derecho

On-line version ISSN 1886-5887

Abstract

CINI, Ricardo; ROSANELI, Caroline  and  CUNHA, Thiago. Sobirania alimentària en la intersecció entre bioètica i drets humans: una revisió integrada de literatura. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2018, n.42, pp.51-69. ISSN 1886-5887.

El concepte de sobirania alimentària es basa en intentar contrarestar el sistema de producció d'aliments desenvolupats per grans empreses que anul·la l'autonomia de les persones per a decidir sobre el seu consum alimentari. A través de la Declaració Universal sobre Bioètica i Drets Humans, es va realitzar una revisió integral de la literatura existent guiada per una preguntada orientada dins del camp de la bioètica. La recerca dins la base de dades es va fer amb els descriptors "sobirania" i "menjar", i com a resultat varen aparèixer 21 articles de lectura completa. Aquests es van recopilar en tres categories: (I) Aspectes lligats al medi ambient, (II) Drets Humans i (III) Aspectes polític-econòmics. L'anàlisi ha demostrat que la tinència de la terra en poques mans, els mitjans de producció i el capital han generat grans conseqüències per a la població i per a la seva salut, sense tenir en compte la sostenibilitat i la supervivència del planeta.

Keywords : seguretat alimentària; sobirania alimentària; bioètica; drets humans; revisió integral.

        · abstract in English | Portuguese | Spanish     · text in Portuguese     · Portuguese ( pdf )