SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 issue56The constitutionalization of Bioethics CommitteesThe bioethical controversy over triage during the COVID-19 pandemic author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • On index processCited by Google
  • Have no similar articlesSimilars in SciELO
  • On index processSimilars in Google

Share


Revista de Bioética y Derecho

On-line version ISSN 1886-5887

Abstract

TORRES-QUIROGA, Miguel Ángel. El posthumanisme reproductiu a la cantonada (explotació reproductiva 3.0). Rev. Bioética y Derecho [online]. 2022, n.56, pp.145-161.  Epub July 17, 2023. ISSN 1886-5887.  https://dx.doi.org/10.1344/rbd2022.56.40545.

Els corrents intel·lectuals i ideològics posthumanistes advoquen per la superació de diferents límits biològics de l'espècie humana. La ruptura inclou els assumptes reproductius, com a estratègies per a la supervivència i com a cura d'una dignitat posthumana. En aquest treball, vull esbossar qüestions del trans i posthumanisme reproductiu interessat en la gestació subrogada (GS) en les diferents modalitats. La GS és rellevant per reconduir la reproducció seguint criteris promotors de lelecció individual. Començo subratllant l'herència liberal en el moviment per la millora humana i l'elecció procreativa. Després, suggereixo que el posthumanisme reproductiu es recolza en els estudis de gènere i en la permissivitat del comerç sexual per redefinir la GS com a probable reproducció posthumana. Així, els objectius del posthumanisme reproductiu ambicionen una agenda diferent de la feminista. Les perspectives posthumanes i feministes proposen horitzons de justícia reproductiva que s'hauran de criticar en context abans que els estats nació procedeixin amb reformes.

Keywords : posthumanisme; transhumanisme; feminisme; gestació subrogada; explotació reproductiva.

        · abstract in English | Spanish     · text in Spanish     · Spanish ( pdf )