SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.29 número4Síndrome metabólico y factores asociados en niños y adolescentes de un municipio brasileñoEstimación de la ingesta de antioxidantes en pacientes con degeneración macular asociada con la edad; variedad húmeda índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Nutrición Hospitalaria

versión On-line ISSN 1699-5198versión impresa ISSN 0212-1611

Resumen

IRLES ROCAMORA, José Antonio  y  GARCIA-LUNA, Pedro P.. Texture modified diet: digestibility, nutritional value, and contributions to menu of hospitals and nursing homes. Nutr. Hosp. [online]. 2014, vol.29, n.4, pp.873-879. ISSN 1699-5198.  https://dx.doi.org/10.3305/nh.2014.29.4.7285.

Texture modified diet is a significant loss of the organoleptic qualities of the feed, so often associated with suboptimal intake and can increase the risk of malnutrition in people with chewing or swallowing difficulties. It is known that these diets based on traditional ground, have varying nutritional adequacy. The emergence of numerous commercial products lyophilized or ready to eat, with a wide variety of nutritional value, according to the range and recipe is concerned, represent an important step in the normalization of nutritional value and food security in people with dysphagia. This review discussed the possible advantages or disadvantages compared to traditional ground, and the possibilities of inclusion in the menu of hospitals and nursing homes.

Palabras clave : Texture modified diet; Food services; Diet; Aged; Deglutition disorders.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons