SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.62 número240Puesta de huevos y composición de la glándula del albumen de Archachatina marginata durante las fases de crecimientoEfecto de la inmunocastración en el peso canal y las piezas nobles en cerdas Ibéricas de cebo índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Archivos de Zootecnia

versión On-line ISSN 1885-4494versión impresa ISSN 0004-0592

Resumen

TEJERA, L.; INVERNIZZI, C.  y  DANERS, G.. Population study and food sources in Apis mellifera L., colonies in Uruguay. Arch. zootec. [online]. 2013, vol.62, n.240, pp.607-610. ISSN 1885-4494.  https://dx.doi.org/10.4321/S0004-05922013000400015.

Honey production in Uruguay occurs mainly during spring and summer. However, on the East coast beekeepers can extend their production into autumn and winter. To analyze this situation we chose an apiary located at the mentioned area where population parameters were recorded during a year. Nectar and pollen loads samples were also analyzed to determine their botanical origin. Over the sampling period, the colonies had high population sizes. Eucalyptus spp. pollen was dominant in most nectar and pollen samples. Other relevant species were Baccharis spp.Trifolium repens, Acacia longifolia, Lotus sp. y Eryngium spp.

Palabras clave : Honey bees; Melissopalynology; Nectar; Pollen; Population.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons