SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.21 número84Colitis eosinofílica: hay que pensar en ellaPromoción de la actividad física en la infancia y la adolescencia (parte 2) índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Pediatría Atención Primaria

versión impresa ISSN 1139-7632

Resumen

JIJON ANDRADE, Mª Clara et al. Is the potato guilty?. Rev Pediatr Aten Primaria [online]. 2019, vol.21, n.84, pp.411-414.  Epub 25-Mayo-2020. ISSN 1139-7632.

Food protein-induced enterocolitis syndrome (FPIES) is a non IgE mediated allergic disorder induced by food protein that presents in young infants. It is characterized by persistent vomiting associated to diarrhea, lethargy, pallor or hypotension presenting 1-4 hours after the ingestion of the triggering food. The most frequent triggers are cows's milk and soy, but solid foods have also been described as triggers, including potato.

Palabras clave : Food; Enterocolitis; FPIES; Protein; Vomiting.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )