SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número42Indicaciones en la etiqueta y mensajes engañosos en la información del consumidor de alimentosHacia una alimentación ética. Aproximación teórico-práctica a las dietas vegetarianas índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Revista de Bioética y Derecho

versión On-line ISSN 1886-5887

Resumen

CINI, Ricardo; ROSANELI, Caroline  y  CUNHA, Thiago. Sobirania alimentària en la intersecció entre bioètica i drets humans: una revisió integrada de literatura. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2018, n.42, pp.51-69. ISSN 1886-5887.

El concepte de sobirania alimentària es basa en intentar contrarestar el sistema de producció d'aliments desenvolupats per grans empreses que anul·la l'autonomia de les persones per a decidir sobre el seu consum alimentari. A través de la Declaració Universal sobre Bioètica i Drets Humans, es va realitzar una revisió integral de la literatura existent guiada per una preguntada orientada dins del camp de la bioètica. La recerca dins la base de dades es va fer amb els descriptors "sobirania" i "menjar", i com a resultat varen aparèixer 21 articles de lectura completa. Aquests es van recopilar en tres categories: (I) Aspectes lligats al medi ambient, (II) Drets Humans i (III) Aspectes polític-econòmics. L'anàlisi ha demostrat que la tinència de la terra en poques mans, els mitjans de producció i el capital han generat grans conseqüències per a la població i per a la seva salut, sense tenir en compte la sostenibilitat i la supervivència del planeta.

Palabras clave : seguretat alimentària; sobirania alimentària; bioètica; drets humans; revisió integral.

        · resumen en Español | Portugués | Inglés     · texto en Portugués     · Portugués ( pdf )