SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número42Soberanía alimentaria en la intersección entre bioética y derechos humanos: una revisión integrada de literatura¿Alimentarnos libremente o por igual? Solidaridad e identidad índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Revista de Bioética y Derecho

versión On-line ISSN 1886-5887

Resumen

SALES-GIL, Àngela. Cap a una alimentació ètica. Aproximació teòrico-pràctica a les dietes vegetarianes. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2018, n.42, pp.71-87. ISSN 1886-5887.

Des que tenia cinc anys en Tom Watkins s'alimentava seguint exclusivament una dieta crudivegana. L'any 2008 nombroses veus es van alçar en contra de la seva mare per la manera com aquesta l'alimentava, ja que consideraven tenia conseqüències negatives per la salut del menor. L'estudi d'aquest cas ens permetrà, prenent com a referència els principis de la bioètica i la deontologia professional, discutir quines són les possibilitats de les que disposem per abordar conflictes com aquest. Debatrem les característiques del model alimentari actual, i veurem com d'allunyat n'està de poder-se considerar saludable i respectuós tant amb el medi ambient com amb els animals. I finalment ens preguntarem sobre quin ha de ser el paper del dietista-nutricionista a l'hora de tractar qüestions com aquestes.

Palabras clave : bioètica; ètica animal; dietes vegetarianes; deontologia professional.

        · resumen en Español | Inglés     · texto en Catalán     · Catalán ( pdf )