SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número43Objeción de conciencia institucional y regulación en salud: ¿existe una excusa legítima frente al aborto en Chile?Autonomía y capacidad sanitaria: propuesta de un marco teórico-normativo índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Revista de Bioética y Derecho

versión On-line ISSN 1886-5887

Resumen

SANCHEZ, Tasia. Polítiques sanitàries i igualtat entre dones i homes. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2018, n.43, pp.179-192. ISSN 1886-5887.

El mainstreaming és una estratègia institucional de l'Organització Mundial de la Salut que té la finalitat d'implementar la perspectiva de gènere en les polítiques públiques dels Estats. La Declaració de Madrid (2001) constitueix un document clau en relació amb el mainstreaming en les polítiques sanitàries que palesa el pas d'una concepció de la salut com a absència de malaltia a una que té en compte els condicionants socials. Alguns dels condicionants socials que afecten la salut de les dones són la divisió sexual del treball, els ideals de bellesa, l'economia de mercat i la contaminació ambiental. L'objectiu del present article és emfatitzar la necessitat que les polítiques sanitàries, d'acord amb el mainstreaming, tractin de remoure aquells factors socials (com les violències de gènere) que incideixen sobre la salut de les dones i que, per tant, han de considerar-se com un afer de salut pública.

Palabras clave : mainstreaming; polítiques sanitàries; gènere; dones; igualtat; cures; medicalització; transversalitat.

        · resumen en Español | Inglés     · texto en Español     · Español ( pdf )