SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número53Deseados pero abandonados: el incierto destino de los embriones criopreservadosEnamorados de las máquinas: el debate bioético sobre la automatización sexual índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

VARSI-ROSPIGLIOSI, Enrique  e  MARDINI-BURGOS, Jalil. Els contractes de maternitat subrogada des d'una perspectiva de l'Anàlisi Econòmica del Dret. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2021, n.53, pp.159-180.  Epub 21-Nov-2022. ISSN 1886-5887.  https://dx.doi.org/10.1344/rbd2021.53.32618.

La microeconomia permet identificar aspectes clau en les decisions dels agents econòmics, no obstant això, és insuficient puix que les decisions no només es limiten als pactes entre les parts sinó també es veuen afectades per polítiques de govern i l'acompliment de la indústria. D'altra banda, l'anàlisi de la macroeconomia destaca l'existència de polítiques que incideixen en el desenvolupament del mercat tals com: controls de preus, nivell d'institucionalitat, barreres internacionals i oportunitats econòmiques. L'acord de maternitat subrogada és un mitjà que permet la mútua satisfacció de les parts: l'aspecte reproductiu / filial dels pares i l'aspecte econòmic de la mare subrogada. Els controls de preus i barreres internacionals afecten les mares gestants en múltiples formes, a més els efectes d'aquests controls varien en cada país. El Perú és una destinació potencial per al turisme reproductiu donat els baixos costos dels seus serveis mèdics i els alts estàndards de qualitat d'aquests, així com la jurisprudència uniforme que viabilitza els convenis de maternitat subrogada, sent el buit legal un inconvenient per a la realització d'aquest tipus d'actes. De legalitzar-se els acords de maternitat subrogada, el preu de la contraprestació dependrà de l'estat de necessitat de la dona i el seu cost d'oportunitat. Una regulació permissiva no sempre assegurarà un just intercanvi de recursos si no està recolzada per una adequada institucionalitat que incentivi la reproducció assistida com un dret de la persona.

Palavras-chave : bioètica; tècniques de reproducció assistida; contractes de maternitat subrogada; agències de subrogació; microeconomia; macroeconomia; anàlisi econòmica del dret; agents econòmics.

        · resumo em Espanhol | Inglês     · texto em Espanhol     · Espanhol ( pdf )