SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.60 issue231Growth and carcass parameters of the Ovella Galega sheep breed lambs at the slaughter age of 45 daysGoat biodiversity in Spain author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • On index processCited by Google
  • Have no similar articlesSimilars in SciELO
  • On index processSimilars in Google

Share


Archivos de Zootecnia

On-line version ISSN 1885-4494Print version ISSN 0004-0592

Abstract

ADAN, S. et al. Características fisicoquímicas, de ácidos grasos y aminoácidos en corderos de Ovella Galega a 45 días. Arch. zootec. [online]. 2011, vol.60, n.231, pp.433-436. ISSN 1885-4494.  https://dx.doi.org/10.4321/S0004-05922011000300029.

Se han analizado los parámetros fisicoquímicos, y el perfil de aminoácidos y de ácidos grasos en corderos de Ovella Galega alimentados exclusivamente con leche materna y sacrificados a los 45 días. Debe destacarse el bajo porcentaje de grasa intramuscular (0,62%) y dureza media-baja (4 kg/cm2). El perfil aminoacídico se aproxima al de una proteína de alta calidad. Entre los ácidos grasos se aprecia alto porcentaje de insaturados (55%) tanto mono como poliinsaturados, y menor de saturados (44,82%). La relación ω63(1,88) es adecuada.

Keywords : Lechal; Raza ovina en peligro de extinción.

        · abstract in English     · text in Spanish     · Spanish ( pdf )

 

Creative Commons License All the contents of this journal, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Commons Attribution License