SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.26 número2Papel del polimorfismo G1359A del gen del receptor endocanabinoide tipo 1 (CNR1) en la perdida de peso y adipocitoquinas tras una dieta hipocalóricaCalidad de la dieta española según el índice de alimentación saludable índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Nutrición Hospitalaria

versión On-line ISSN 1699-5198versión impresa ISSN 0212-1611

Resumen

GOMEZ CANDELA, C.; BERMEJO LOPEZ, L. M.ª  y  LORIA KOHEN, V.. Importance of a balanced omega 6/omega 3 ratio for the maintenance of health: Nutritional recommendations. Nutr. Hosp. [online]. 2011, vol.26, n.2, pp.323-329. ISSN 1699-5198.

The modification of dietary patterns has led to a change in fatty acid consumption, with an increase in the consumption of ω-6 fatty acids and a markerd reduction in the consumption of ω-3 fatty acids. This in turn has given rise to an imbalance in the ω-6/ω-3 ratio, which is now very different from the original 1:1 ratio of humans in the past. Given the involvement of ω-6 and ω-3 essential fatty acids in disease processes, the present article examines changes in dietary patterns that have led to the present reduction in the consumption of ω-3 essential fatty acids, and to study the importance of the ω-6/ω-3 balance in maintaining good health. In addition, an assese-ment is made of the established recommendations for preventing a poor intake of ω-3 essential fatty acids, and the possible options for compensating the lack of these fatty acids in the diet.

Palabras clave : Dietary omega 3 fatty acids; Balanced omega 6/omega 3; EPA; DHA.

        · resumen en Español     · texto en Inglés     · Inglés ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons