SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.28 suppl.4Los alimentos como fuente de mono y disacáridos: aspectos bioquímicos y metabólicosPatrón de consumo e ingestas recomendadas de azúcar índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Nutrición Hospitalaria

versión On-line ISSN 1699-5198versión impresa ISSN 0212-1611

Resumen

GARCIA-ALMEIDA, J. M.; CASADO FDEZ, Gracia M.ª  y  GARCIA ALEMAN, J.. A current and global review of sweeteners: regulatory aspects. Nutr. Hosp. [online]. 2013, vol.28, suppl.4, pp.17-31. ISSN 1699-5198.

In this chapter we review the role and potential benefits of non-caloric sweeteners, as part of the diet. After appearing and interest in the beneficial effects attributed to them, face different situations and conditions (obesity, diabetes...), more and more numerous studies, show their ineffective use. In conclusion, further research and results are needed to provide convincing evidence of their long-term effectiveness and the absence of negative effects from their use. The interest of the chapter lies in examining the distinctive aspects of sweeteners compared with sugar, measured as the standard of comparison. We will focus then on the other substances that are commonly used to sweeten foods instead of sugar.

Palabras clave : Artificial sweeteners; Sugar and sugar substitutes; Nonnutritive sweetener; No caloric sweetener; Glycemic response.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons