SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.32 número4El entrenamiento vibratorio como intervención en la sarcopenia: repercusiones en el sistema neuromuscular de los adultos mayoresAdiposidad corporal y su relación con componentes del síndrome metabólico en adultos de Bogotá, Colombia índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Nutrición Hospitalaria

versión On-line ISSN 1699-5198versión impresa ISSN 0212-1611

Resumen

MULERO, Juana et al. Bioactive substances with preventive effect in cardiovascular diseases. Nutr. Hosp. [online]. 2015, vol.32, n.4, pp.1462-1467. ISSN 1699-5198.  https://dx.doi.org/10.3305/nh.2015.32.4.9510.

The effect of diet on cardiovascular disease prevention has been widely studied for many years. Numerous studies have confirmed that diets rich in fruits and vegetables (Mediterranean diet) are beneficial to the cardiovascular system and various bioactive food components have preventive effect on chronic diseases such as cardiovascular disease. In this paper we review the effect of bioactive substances included in the group of flavonoids (catechins and proanthocyanidins, anthocyanins and isoflavones), stilbenes such as resveratrol, bioactive peptides, plant sterols and polyunsaturated fatty acids omega- 3 on the cardiovascular system.

Palabras clave : Cardiovascular disease; Catechins; Anthocyanidins; Anthocyanins; Resveratrol; Omega-3.

        · resumen en Español     · texto en Inglés     · Inglés ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons