SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número41Análisis de datos sanitarios y retorno de la inversión para el cuidado de los pacientes: los retos para un hospital universitarioHacia una regulación de los datos masivos basada en valores sociales y éticos. Las directrices del Consejo de Europa índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

LABASTIDA I JUAN, Ignasi. Obert per defecte, tancat quan sigui necessari: el cas de les dades de la recerca. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2017, n.41, pp.57-66. ISSN 1886-5887.

Les darreres decisions polítiques dels agents finançadors de la recerca han estat encaminades a fomentar la difusió dels resultats en obert, és a dir a oferir-los a tothom, sense cap mena de restricció, i permetent-ne la reutilització. Aquestes polítiques que van començar aplicant-se a les publicacions, s'han estès a les dades, un bé molt preuat entre els investigadors als quals no els és fàcil desprendre-se'n. El fet d'haver de compartir les dades ha obert un debat sobre quines dades cal compartir i com s'ha de fer-ho. A més, han sorgit moltes reticències algunes de les quals s'han escudat en el fet que hi ha dades que difícilment es podran oferir mai en obert atesa la seva naturalesa: dades personals o sensibles. En aquest text volem aclarir alguns aspectes d'aquestes polítiques encaminades a obrir les dades sempre que sigui possible i a tancar-les quan calgui.

Palavras-chave : dades; recerca; accés obert.

        · resumo em Inglês | Espanhol     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )