SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número41Abierto por defecto, cerrado cuando sea necesario: el caso de los datos de investigaciónLa mala educación: la violación sistemática del secreto médico en Argentina índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

MANTELERO, Alessandro. Cap a una regulació de les dades massives basada en valors socials i ètics. Les directrius del Consell d'Europa. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2017, n.41, pp.67-84. ISSN 1886-5887.

Aquest article ofereix una anàlisi de les principals Directrius sobre dades massives i protecció de dades recentment aprovades pel Comitè Consultiu del Consell d'Europa. Després d'un examen dels canvis ocorreguts en el processament de dades mitjançant l'ús de l'analítica descriptiva, l'autor descriu el model d'avaluació d'impacte que se suggereix en les Directrius a fi d'encarar els riscos potencials de les aplicacions que utilitzen l'analítica de dades massives. Aquest procediment d'avaluació de riscos és un element clau per gestionar les dades massives, ja que no es limita a l'avaluació tradicional de l'impacte en la protecció de dades sinó que inclou també les conseqüències socials i ètiques del seu ús, aspectes crítics de la futura societat algorítmica.

Palavras-chave : dades massives; protecció de dades; avaluació d'impacte de la protecció de dades; Consell d'Europa.

        · resumo em Inglês | Espanhol     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )