SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número41Hacia una regulación de los datos masivos basada en valores sociales y éticos. Las directrices del Consejo de EuropaEstresores éticos y atención sanitaria. Análisis de estresores éticos en el ámbito del CèAVOC (Comité de Ética Asistencial del Vallés Oriental Central) índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

IGLESIAS DIEZ, Agustín. La mala educació: la violació sistemàtica del secret mèdic a Argentina. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2017, n.41, pp.85-105. ISSN 1886-5887.

La violació del secret mèdic és una transgressió a un deure moral i un il·lícit penal a la República Argentina. No obstant això, es produeixen excessius casos en la jurisprudència local en què el personal mèdic viola el secret amb la finalitat de presentar denúncies penals contra els seus pacients. Són casos que habitualment són anul·lats pels tribunals superiors, però que permeten sotmetre a les víctimes a situacions de violència institucional greu durant el seu tràmit en els tribunals inferiors. Aquest fenomen és la conseqüència de deficiències importants en l'educació mèdica, que persisteixen fins l'actualitat i que, per tant, s'han de dur a terme accions a fi de corregir aquesta conducta il·lícita en l'educació universitària.

Palavras-chave : bioètica; autonomia; confidencialitat; dignitat; dret a la salut; justícia; drets humans.

        · resumo em Espanhol | Inglês     · texto em Espanhol     · Espanhol ( pdf )