SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número41Estresores éticos y atención sanitaria. Análisis de estresores éticos en el ámbito del CèAVOC (Comité de Ética Asistencial del Vallés Oriental Central)Direito ao patrimônio genético como direito transindividual: considerações sobre o caso Sangue Yanomami índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

BORQUEZ POLLONI, Blanca  e  LOPICICH CATALAN, Boris. La dimensió bioètica dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Rev. Bioética y Derecho [online]. 2017, n.41, pp.121-139. ISSN 1886-5887.

Al 2015, la comunitat d'Estats reunits sota l'empara de Nacions Unides va renovar el seu compromís d'avançar cap al desenvolupament adoptant l'Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible i fixant 17 objectius a assolir en els següents 15 anys. Aquesta agenda programàtica, continuadora de la Declaració del Mil·lenni i els seus Objectius (2000), representa un canvi de paradigma en la manera de comprendre el desenvolupament, integrant la mirada exclusivament economicista, les dimensions social i ambiental. Aquesta comprensió holística del desenvolupament, reflectida en la idea "que ningú es quedi enrere", comporta un fort compromís per atendre les causes multidimensionals i multifactorials de la pobresa, la fam, la discriminació, les exclusions i les desigualtats, espais en els que la Bioètica, des de la seva concepció laica, social i humana, pot fer-hi moltes aportacions.

Palavras-chave : Agenda 2030; Objectius de Desenvolupament Sostenible; ODS; bioètica; desenvolupament sostenible.

        · resumo em Espanhol | Inglês     · texto em Espanhol     · Espanhol ( pdf )