SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número41Direito ao patrimônio genético como direito transindividual: considerações sobre o caso Sangue YanomamiHacer públicas las listas de espera para aumentar la donación de órganos: ¿es posible? índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

PEREZ AYALA, Manuel. Claus ètiques en el tractament clínic-comunitari de persones amb esquizofrènia. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2017, n.41, pp.171-186. ISSN 1886-5887.

Aquest article discuteix la consideració d'alguns elements ètics fonamentals en la intervenció a persones amb esquizofrènia, en l'àmbit clínic i comunitari, escenaris preferents de les prestacions de salut en l'actualitat. Els conceptes que s'hi tracten són els de vulnerabilitat, autonomia i paternalisme, consentiment informat i confidencialitat. S'exposa la necessitat de que els professionals de la salut mental reflexionin sobre el tipus d'intervencions realitzades, integrant en cada cas l'opinió i els desitjos dels pacients, així com dels seus familiars i/o tutors. Es pregunta si aquests aspectes són o no tinguts en compte i com millorar-los, protegint els interessos de les persones tractades i sense transgredir el respecte i la dignitat que mereixen en un marc ètic consensuat i de mínims.

Palavras-chave : ètica; esquizofrènia; salut mental; tractament clínic-comunitari; vulnerabilitat; autonomia; consentiment informat; confidencialitat.

        · resumo em Espanhol | Inglês     · texto em Espanhol     · Espanhol ( pdf )