SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número41Claves éticas en el tratamiento clínico-comunitario de personas con esquizofreniaEl TJUE reafirma que las bebidas vegetales no pueden llamarse ""leche"" en base a las normas de protección del mercado lácteo, pero ¿qué hay del interés del consumidor? índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

ZUNIGA-FAJURI, Alejandra. Fer públiques les llistes d'espera per augmentar la donació d'òrgans: és possible?. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2017, n.41, pp.187-196. ISSN 1886-5887.

Aquest article revisa l'estreta relació entre la negativa a donar òrgans i la percepció de que els mecanismes d'assignació no sempre estan motivats per necessitats mèdiques, sinó per factors aparentment injustos com són l'estatus, els ingressos, l'origen ètnic o les connexions individuals. La falta d'òrgans per a trasplantaments és un dels majors obstacles que han d'afrontar els sistemes de trasplantament a tot el món i el trasplantament és l'únic camp tecnològicament avançat de la medicina que depèn totalment de la comprensió i el suport públic, la qual cosa ofereix fortes raons per augmentar-ne la transparència i la confiança de la comunitat fent que les llistes d'espera siguin públiques.

Palavras-chave : transparència; llistes d'espera; donació d'òrgans.

        · resumo em Inglês | Espanhol     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )