SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número41Hacer públicas las listas de espera para aumentar la donación de órganos: ¿es posible?Bioética para la comunidad: identificación y transmisión de nociones relevantes de bioética para la comunidad índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

REY HUERGA, Núria. El TJUE reafirma que les begudes vegetals no poden anomenar-se ""llet"" en base a les normes de protecció del mercat làctic, però què hi ha de l'interès del consumidor?. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2017, n.41, pp.197-208. ISSN 1886-5887.

El passat 14 de juny, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va resoldre en qüestió prejudicial que la denominació "llet" i altres denominacions de "productes làctics" han de reservar-se a productes d'origen animal. La decisió respon a la qüestió prejudicial plantejada per un Tribunal alemany durant el litigi entre VSW, associació empresarial alemanya i TofuTown, productora i distribuïdora d'aliments vegetarians/vegans.

La decisió del Tribunal estableix que designar un producte purament vegetal com a "llet de..." vulnera el dret de la Unió Europea perquè és contrari a la normativa de protecció del sector làctic. Però la sentència no analitza si aquestes denominacions posen en entredit la protecció del dret del consumidor a una informació alimentària clara, objectiva i contrastada científicament.

Palavras-chave : begudes vegetals; qüestió prejudicial; drets del consumidor; llet; organització comuna de mercats.

        · resumo em Espanhol | Inglês     · texto em Espanhol     · Espanhol ( pdf )