SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número51Posturas y presuposiciones éticas en el debate por el uso de animales no humanos en investigación científica índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

BIANCHINI, Alahí. Una justificació del deure d'investigar: COVID-19, dret a la ciència i obligacions distributives. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2021, n.51, pp.5-20.  Epub 29-Mar-2021. ISSN 1886-5887.

En aquest article, donaré una justificació del deure d'investigar que tenen els Estats durant els contextos d'emergència de salut pública, en aquest cas per la pandèmia provocada pel SARS-CoV-2. A més, defensaré que aquest deure d'investigar es correspon amb el dret a la ciència en temps normals, i en temps d'emergència també amb el dret a la salut, i detallaré quines obligacions es deriven. Finalment, intentaré respondre algunes objeccions relatives a la recerca amb éssers humans en temps de pandèmies, a saber, la impermissibilitat moral de la recerca, la pèrdua de temps en investigar en pandèmia, la minimització d'estàndards en contextos d'emergència i la irrellevància estatal.

Palavras-chave : dret a la ciència; recerca clínica; recerca en context d'emergència de salut pública; ètica de la recerca; deure d'investigar responsablement; COVID-19.

        · resumo em Espanhol | Inglês     · texto em Espanhol     · Espanhol ( pdf )