SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número51Posturas y presuposiciones éticas en el debate por el uso de animales no humanos en investigación científicaEl sesgo de publicación y la no reproducibilidad en el balance ético de los proyectos de investigación con animales índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

LOPEZ TREMOLEDA, Jordi  e  KERTON, Angela. Ensenyar una cultura de la cura: per què és important. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2021, n.51, pp.43-60.  Epub 29-Mar-2021. ISSN 1886-5887.

L'ús d'animals en la recerca biomèdica continua sent un compromís crític. Les institucions de recerca i educació superior exerceixen un paper important en l'ensenyament sobre l'ús d'animals i s'espera que aquesta capacitació es tradueixi en el desenvolupament d'una cultura de pràctiques de cura en tot el personal que treballa amb animals. Però fomentar una "cultura de la cura" i impactar en les actituds professionals en el camp de la recerca animal continua sent un desafiament degut a les diferents perspectives socials, ètiques i reguladores. Des d'una perspectiva educativa, la pràctica actual continua sent qüestionada per la necessitat d'una millor integració de les percepcions interculturals sobre el benestar animal, recolzada per una major integració interdisciplinària en el pla d'estudis, inclosa la rellevància dels principis de les 3R i la promoció d'estratègies de pràctica reflexiva. El suport institucional és crucial per a proporcionar un marc segur i de suport per a promoure aquest esperit solidari. El nostre objectiu és discutir accions pràctiques per a implementar i avaluar la cultura de l'atenció, destacant el seu impacte directe en la integritat professional del personal que està directament relacionat amb l'excel·lència en recerca i educació. Buscar un benestar global per a tots els éssers involucrats i donar suport a la pràctica reflexiva individual i d'equip proporcionarà millors eines per a garantir la millor cura dels animals.

Palavras-chave : animals en laboratoris; cura; benestar; educació; responsabilitat professional.

        · resumo em Inglês | Espanhol     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )