SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número51Enseñar una cultura del cuidado: por qué es importante¿Existen alternativas a los experimentos con animales? índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

RODRIGO CALDUCH, Teresa. El biaix de publicació i la no reproducibilitat en el balanç ètic dels projectes de recerca amb animals. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2021, n.51, pp.61-79.  Epub 29-Mar-2021. ISSN 1886-5887.

La normativa que regeix la recerca amb animals estableix l'aprovació de projectes de recerca després d'haver estat sotmesos a una valoració ètica de costos-beneficis apropiada. El biaix de publicació i la falta de reproducibilitat en la recerca animal soscaven l'adequat balanç ètic dels projectes. És necessari promoure mesures que impliquin a tots els participants (científics, grups editorials, organismes governamentals i finançadors) i que generin un canvi en la cultura científica que revalori els resultats negatius com a part del coneixement científic general i incrementi la qualitat de les publicacions.

Palavras-chave : recerca animal; balanç ètic; biaix de publicació; resultats negatius; crisis de reproductibilitat.

        · resumo em Espanhol | Inglês     · texto em Espanhol     · Espanhol ( pdf )