SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número51¿Existen alternativas a los experimentos con animales?Las tres Ces como ampliación de las tres Erres para una praxis en la investigación biomédica índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

HEREDIA ANTUNEZ, Anayántzin Paulina; VANDA CANTON, Beatriz  e  SANTILLAN-DOHERTY, Patricio. Reptes dels Comitès d'Ética en Recerca en Animals. Experiència de Mèxic. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2021, n.51, pp.99-121.  Epub 29-Mar-2021. ISSN 1886-5887.

L'aprovació de projectes de recerca biomèdica i pràctiques en animals depèn dels comitès d'ètica per a la cura i ús d'animals, els qui han d'avaluar els aspectes ètics i metodològics dels projectes que es realitzen, i així garantir el bon maneig i ús dels animals, des de la seva obtenció fins a la seva mort, amb base en els coneixements científics actuals, l'anàlisi risc-beneficio, la implementació de les Tres Erress que es refereixen al reemplaçament, reducció i refinament i en els criteris de la ciència del benestar animal. L'atenció a cadascuna de les etapes del disseny i avaluació de projectes és sovint subestimada tant pels científics com pels integrants de comitès, els qui han d'assumir la responsabilitat de disminuir el dolor i el malestar dels animals al llarg de la recerca. D'altra banda, s'exposen algunes de les limitacions que enfronten aquests comitès per a fer el seu treball i assegurar que els animals siguin utilitzats sempre que es justifiqui.

Palavras-chave : comitès d'ètica per a ús i cura d'animals; ètica en recerca amb animals; anàlisi danyo-benefici; benestar animal; recerca biomèdica.

        · resumo em Espanhol | Inglês     · texto em Espanhol     · Espanhol ( pdf )