SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número51Retos de los Comités de Ética en Investigación en Animales. Experiencia de MéxicoEmpatía para una ciencia sin sufrimiento animal: un enfoque desde Lori Gruen índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

TELLEZ BALLESTEROS, Elizabeth Eugenia  e  VANDA CANTON, Beatriz. Les tres Ces com a ampliació de les tres Erres per a una praxi ètica en la recerca biomèdica. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2021, n.51, pp.123-139.  Epub 29-Mar-2021. ISSN 1886-5887.

La proposta de les Tres Ces que aquí es presenta per a una recerca ètica amb animals en experimentació, està basada en les Tres Esses de Carol Newton i inclou a les Tres Erres. Consisteix en: ciència íntegra, criteri objectiu i cultura de la cura. La ciència íntegra es construeix mitjançant un adequat mètode científic, treballant amb honestedat i en inclinació a la normativitat. El criteri objectiu té el seu fonament en l'avaluació retrospectiva, l'anàlisi danyo-benefici i les Tres Erres; i la cultura de la cura s'aconsegueix a través de l'aplicació de la bioètica, el benestar animal i la responsabilitat amb les vides dels animals. Varis dels conceptes es traslapan i vinculen per a contribuir a una bona praxi en l'experimentació biomèdica amb animals.

Palavras-chave : animals; recerca biomèdica; 3Cs; bona praxi; ciència íntegra; criteri objectiu; cultura de la cura.

        · resumo em Espanhol | Inglês     · texto em Espanhol     · Espanhol ( pdf )