SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número51Las tres Ces como ampliación de las tres Erres para una praxis en la investigación biomédicaHacia una teoría ética de animales humanos y no humanos índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

SERRA PALAO, Pablo. Empatia per a una ciència sense sofriment animal: un enfocament des de Lori Gruen. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2021, n.51, pp.141-156.  Epub 29-Mar-2021. ISSN 1886-5887.

La rigidesa de postures entorn de l'experimentació amb animals ha frustrat la possibilitat de convergir en un terreny comú. És per això que des de l'àmbit jurídic, polític i ètic, ha de reforçar-se l'aliança amb aquest grup cada vegada més nombrós de persones que conceben una ciència lliure de sofriment animal. Precisament amb l'ànim de reafirmar aquestes veus, i confiant que l'empatia en la ciència sigui capaç de transcendir el merament humà, es planteja l'oportunitat que siguin recolzades des de l'enfocament de l'ètica de la cura.

Palavras-chave : experimentació amb animals; recerca amb animals; sofriment animal; ètica animal; ètica de la cura; empatia; Lori Gruen.

        · resumo em Espanhol | Inglês     · texto em Espanhol     · Espanhol ( pdf )