SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número51Empatía para una ciencia sin sufrimiento animal: un enfoque desde Lori GruenInvestigando en animales para producir alimentos más éticos: los límites morales de la carne cultivada índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

VILLEGAS ALEKSOV, Diego. Cap a una teoria ètica d'animals humans i no humans. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2021, n.51, pp.157-171.  Epub 29-Mar-2021. ISSN 1886-5887.

L'objectiu d'aquest article és exposar alguns dels principals treballs desenvolupats en la filosofia moral, argüint com aquests s'han fet càrrec (o no) de l'estatus moral dels animals no humans. Per a aconseguir aquest objectiu, el treball es divideix en tres apartats. En primer lloc, delimito l'objecte d'estudi "animals" i em refereixo a alguns mites en relació amb ells. En segon lloc, exposo succintament els treballs filosòfics dels principals corrents en filosofia moral. Finalment, introdueixo com una alternativa a l'ètica tradicional els postulats desenvolupats des de l'ètica de la compassió.

Palavras-chave : animals no humans; filosofia moral; ètica kantiana; utilitarisme; ètica de la compassió.

        · resumo em Espanhol | Inglês     · texto em Espanhol     · Espanhol ( pdf )