SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número51Subjetividade dos animais não-humano em "A Revolução dos Bichos" de George OrwellVulnerabilidad y sujeto en investigación con seres humanos: una reflexión índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

SEGURA BENEDICTO, Andreu. Ètica, Salut Pública i COVID-19: algunes consideracions (elementals) impopulars. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2021, n.51, pp.209-224.  Epub 29-Mar-2021. ISSN 1886-5887.

Des de la mirada d'un epidemiòleg jubilat es consideren alguns aspectes de l'entitat nosològica COVID-19 particularment rellevants per a la salut pública des d'una perspectiva ètica, com per exemple el paper dels mitjans de comunicació, de les xarxes socials, dels experts i de la ciutadania sobre la percepció de la magnitud del problema i l'adopció d'unes mesures preventives molt dràstiques i intrusives els efectes adversos de les quals poden superar els atribuïbles directament a la infecció. Un resum dels requisits que, des de l'aplicació de l'ètica a la salut pública, es recomanen a l'hora de posar en pràctica les mesures col·lectives de protecció de la salut comunitària complementa el treball.

Palavras-chave : protecció de la salut; efectes adversos de les mesures preventives; percepció de la magnitud del problema; paper dels experts; responsabilitat de les autoritats.

        · resumo em Espanhol | Inglês     · texto em Espanhol     · Espanhol ( pdf )