SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número51Vulnerabilidad y sujeto en investigación con seres humanos: una reflexiónA alteração do registro civil das pessoas trangêneras sem a necessidade da cirurgia da redesignação sexual no Brasil índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

REGUERA CABE, Marta. Aspectes étics i legals dels test de portadors de mutacions recessives en tractaments de reproducció humana assistida amb gàmetes donats. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2021, n.51, pp.243-259.  Epub 29-Mar-2021. ISSN 1886-5887.

La contribució de donants, necessària en nombrosos tractaments de reproducció assistida, exigeix l'aplicació de protocols que garanteixin la compatibilitat i seguretat en la selecció i aplicació d'aquestes donacions. Aquest article analitza alguns aspectes relacionats amb els avanços tecnològics que permeten detectar mutacions per a malalties recessives, obrint la possibilitat a la comparació genètica (matching) entre donants i receptors, reduint els riscos de malalties transmissibles a la descendència. Observant els límits que planteja aquesta tecnologia, especialment, el marc jurídic que regeix l'obligatorietat o no de la seva utilització, així com la intervenció de l'autonomia del pacient receptor d'aquests gàmetes. Posant de manifest la importància de l'abordatge interdisciplinari i normatiu davant l'expansió d'aquests avanços en reproducció assistida.

Palavras-chave : reproducció assistida; donants de gàmetes; herència recessiva; matching genètic; risc genètic.

        · resumo em Espanhol | Inglês     · texto em Espanhol     · Espanhol ( pdf )