SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número51Aspectos éticos y legales de los test de portadores de mutaciones recesivas en tratamientos de reproducción humana asistida con gametos donadosDe onde vêm os bebês? Útero artificial, bioética e direito:os possíveis impactos da ectogênese no campo da filiação - Uma análise a partir do contexto jurídico brasileiro índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

OLIVEIRA ROTONDANO, Ricardo; SOUZA, Naionara Maia  e  ALMEIDA ARMENTANO, Giovanna. Canvi del registre civil de persones transgènere sense necessitat de cirurgia de reassignació sexual al Brasil. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2021, n.51, pp.261-282.  Epub 29-Mar-2021. ISSN 1886-5887.

Aquest article duu a terme un estudi sobre el panorama social de l'opressió que enfronten les persones transgènere en la societat brasilera. La trajectòria històrica del prejudici i la discriminació impregna no sols l'acció de la societat, sinó també de l'Estat brasiler. Per a superar aquestes barreres socials, s'analitza la decisió dictada per la Cort Suprema Federal en Acció Directa d'Inconstitucionalitat 4.275/DF, en la qual es va reconèixer el dret a canviar el nom i el sexe en els registres públics de persones transgènere sense la necessitat de cirurgia de reassignació sexual i decisió judicial. Utilitzant tècniques bibliogràfica, documental, comparativa, històrica i d'entrevista, a través d'una recerca qualitativa, utilitzant els mètodes inductius i dialèctics, l'estudi de cas referit avalua els possibles avanços de la decisió referida en l'escenari de subordinació de les persones transgènere al Brasil.

Palavras-chave : persones transgènere; gènere; sexualitat; nom social; Cort Suprema Federal.

        · resumo em Português | Espanhol | Inglês     · texto em Português     · Português ( pdf )