SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número51A alteração do registro civil das pessoas trangêneras sem a necessidade da cirurgia da redesignação sexual no BrasilAlgunas reflexiones sobre el Convenio de Oviedo y los productos sanitarios. Responsabilidad y certificación en el caso de los cíborgs índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

FERREIRA DA SILVA NETTO, Manuel Camelo; DANTAS, Carlos Henrique Félix  e  ALBUQUERQUE LOBO, Fabíola. D'on vénen els bebès? Úter artificial, bioètica i dret: els possibles impactes de la ectogènesi en el camp de la filiació – una anàlisi del context jurídic brasiler. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2021, n.51, pp.283-298.  Epub 29-Mar-2021. ISSN 1886-5887.

En els últims temps, els avanços biotecnològics en el camp de la reproducció humana han conduït a diverses alternatives de procreació per a aquells que busquen iniciar un projecte parental a través de les anomenades tècniques de reproducció assistida. En aquesta àrea, la recerca recent s'ha centrat en el desenvolupament de la tecnologia de l'úter artificial, amb l'objectiu de fer viable la ectogènesi, és a dir, el desenvolupament d'embarassos extracorporis. Com a resultat, aquest article busca revisar, des de la perspectiva jurídica brasilera, els possibles impactes que el desenvolupament efectiu d'aquesta eina pot causar en l'atribució de filiació civil. Per a aquest propòsit, es va realitzar una recerca documental, a fi de recopilar informació ja existent sobre el tema de l'establiment de la relació de filiació.

Palavras-chave : bioètica; bioderecho; ectogènesi; úter artificial; filiació.

        · resumo em Português | Espanhol | Inglês     · texto em Português     · Português ( pdf )