SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número51De onde vêm os bebês? Útero artificial, bioética e direito:os possíveis impactos da ectogênese no campo da filiação - Uma análise a partir do contexto jurídico brasileiro índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

  • Em processo de indexaçãoCitado por Google
  • Não possue artigos similaresSimilares em SciELO
  • Em processo de indexaçãoSimilares em Google

Compartilhar


Revista de Bioética y Derecho

versão On-line ISSN 1886-5887

Resumo

PUIG HERNANDEZ, Marc. Algunes reflexions sobre el Conveni d'Oviedo i els productes sanitaris. Responsabilitat i certificació en el cas dels cíborgs. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2021, n.51, pp.299-320.  Epub 29-Mar-2021. ISSN 1886-5887.

El Conveni d'Oviedo constitueix un marc genèric per a les diverses aplicacions de la biomedicina sobre l'ésser humà. Si per un comunicat les seves disposicions són aplicable genèrica, ha de conjugar-se, d'altra banda, amb altres normes especials, les que regulen activitats particulars o àmbits concrets. En el present estudi ens qüestionem sobre l'encaix entre el marc genèric del conveni i la regulació dels productes sanitaris, en particular, ens centrem en l'aplicació de tals productes sobre el cos humà, integrant-se en l'organisme. Aquest és el cas dels cíborgs, o de la temàtica ja encunyada sota el terme transhumanismo. La reflexió ens porta a avaluar les diferents normes i a oferir una proposta de certificació atès el règim de responsabilitat respecte a aquesta mena de productes.

Palavras-chave : Conveni d'Oviedo; productes sanitaris; cíborgs; responsabilitat; certificació.

        · resumo em Espanhol | Inglês     · texto em Espanhol     · Espanhol ( pdf )