SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 issue55Can the ethical substratum of "bioprogressivism" justify a change the course of Criminal Policy on sports doping? author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • On index processCited by Google
  • Have no similar articlesSimilars in SciELO
  • On index processSimilars in Google

Share


Revista de Bioética y Derecho

On-line version ISSN 1886-5887

Abstract

DIAZ-ROMERO, Paula. Sobre el reconeixement de la malaltia com a experiència subjectiva i el seu impacte en la Salut Pública. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2022, n.55, pp.3-22.  Epub Jan 20, 2023. ISSN 1886-5887.  https://dx.doi.org/10.1344/rbd2022.55.32562.

El present treball busca analitzar la relació metge-pacient des del marc d'una bioètica fenomenològica. La fenomenologia de la malaltia parteix de l'experiència subjectiva i analitza els trets invariables d'aquesta, és a dir, aquells trets essencials que apareixen davant la presència de la malaltia. A partir d'aquest enfocament, la fenomenologia brinda elements que permeten pensar críticament la relació metge-pacient en reconèixer la dimensió situada de la malaltia i el context institucional que modifica, altera i resignifica aquesta situacionalitat. D'aquesta manera, es proposarà que una bioètica fenomenològica dona fonament a la salut pública en posar al descobert la necessitat de garantir la cura de la vulnerabilitat del malalt, que excedeix l'àmbit del merament patològic.

Keywords : experiència; injustícia epistèmica; bioètica; fenomenologia; malaltia; salut pública.

        · abstract in English | Spanish     · text in Spanish     · Spanish ( pdf )