SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 issue55The therapeutic relationship as a path to recognition: An ethical-medical reading of The Course of Recognition of Paul RicoeurEthical dilemmas on the right of access to palliative care in the COVID-19 pandemic author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • On index processCited by Google
  • Have no similar articlesSimilars in SciELO
  • On index processSimilars in Google

Share


Revista de Bioética y Derecho

On-line version ISSN 1886-5887

Abstract

CASSIMIRO, Márcia de Cássia. Dilemes ètics i conflicte d'interessos en la sindèmia de la COVID-19 al Brasil. Rev. Bioética y Derecho [online]. 2022, n.55, pp.105-122.  Epub Jan 20, 2023. ISSN 1886-5887.  https://dx.doi.org/10.1344/rbd2022.55.39475.

En aquest article, es discuteixen els dilemes ètics i conflictes d'interessos motivats per la sindèmia del SARS-CoV-2. En números totals, el Brasil és el segon país amb més morts registrades causades per la COVID-19. Amb excepció de la Grip Espanyola de 1918, el Brasil mai havia viscut un drama semblant. Fenòmens com la corrupció, el negacionisme, les fake news, l'escanyament de les polítiques socials, la reculada dels drets humans, o el desmantellament i la falta d'assistència en les àrees de salut i educació, causats per la mala gestió de la pandèmia per part del govern brasiler, van intensificar el ressorgiment de diverses malalties que van causar el dol de milers de famílies i orfes. Aquests són alguns dels temes tractats a la llum de la ciència, amb la finalitat de contribuir a mitigar l'impacte que provoca l'augment de la vulnerabilitat i la desigualtat en la població.

Keywords : COVID-19; SARS-CoV-2; pandèmia; sindèmic; conflicte d'interessos; integritat; bioètica; vulnerabilitat; drets humans; Axel Honneth.

        · abstract in English | Portuguese | Spanish     · text in Portuguese     · Portuguese ( pdf )